Διακοπές στη Σύρο

Αν και η Σύρος ανήκει στα νησιά των Κυκλάδων, η αρχιτεκτονική της είναι πιο Μεσαιωνική από την Κυκλαδική. Η πρωτεύουσα της Σύρου, η Ερμούπολη, ξεχωρίζει για τα κομψά βενετσιάνικα αρχοντικά, τη γραφική συνοικία της Βαπόρια, τις μεγάλες εκκλησίες και τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια, όπως το Δημαρχείο και το Θέατρο Απόλλων στην κεντρική πλατεία. Οι παραλίες της Σύρου είναι ωραίες και χαλαρωτικές, με πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις και καταλύματα που τις περιβάλλουν. Το νησί είναι ιδανικό για οικογένειες και ζευγάρια που αναζητούν ρομαντικές διακοπές. Οι διακοπές της Σύρου μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα ελληνικά νησιά, επειδή λειτουργούν ως κρουαζιερόπλοιο μεταφοράς στο Αιγαίο.

Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Σύρο, Ελλάδα

Η Σύρος συνδυάζει βενετσιάνικη και κυκλαδική αρχιτεκτονική. Χρησιμεύει ως συγκοινωνιακός κόμβος για το Αιγαίο, καθώς το λιμάνι του εξυπηρετεί πορθμεία προς τα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και του Ανατολικού Αιγαίου. Η πρωτεύουσα της Σύρου, Ερμούπολη, είναι ένα πολύτιμο κόσμημα για να περπατήσετε γύρω από τα παλιά σπίτια και να κοιτάξετε την φανταστική θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος.
Περπατώντας στο λόφο πάνω από την Ερμούπολη, φτάνετε στην περιοχή της Άνω Σύρου, την παραδοσιακά καθολική κοινότητα του νησιού. Ο Γαλησσάς, ο Μέγας Γιαλός, το Κίνι και η Ποσειδωνία είναι οι κύριες παραλίες της Σύρου, με αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν μεγάλες θέσεις για οικογένειες με παιδιά και άτομα που πρέπει να βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα από την παραλία.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το νησί της Σύρου, στην Ελλάδα, είναι ένα από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και ανήκει στην ομάδα των νησιών των Κυκλάδων. Η γοητεία της Σύρου οφείλεται κυρίως στη βενετσιάνικη και νεοκλασική αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας της Ερμούπολης. Με γραφικά σημεία και εντυπωσιακά κτίρια, η Ερμούπολη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να περπατήσετε.

Εξίσου όμορφο είναι το χωριό Άνω Σύρος, χτισμένο στις πλαγιές ενός λόφου πάνω από την Ερμούπολη, με στενά δρομάκια και πλατεία με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Γύρω από τη Σύρο υπάρχουν χαλαρωτικές παραλίες με οργανωμένες ακτές, πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις και εστιατόρια. Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και την Ανάσταση του Χριστού στην Ερμούπολη, ενώ το πιο εντυπωσιακό κτήριο είναι το Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία.

Κύρια σημεία στη Σύρο.

Ανακαλύψτε με μια ματιά τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη Σύρο.

Η Ερμούπολη είναι μια πόλη με συνδυασμένη βενετσιάνικη, κυκλαδική και νεοκλασική αρχιτεκτονική. Αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να περπατήσετε γύρω. Το καλοκαίρι γίνονται πολλά φεστιβάλ εκεί.

Το Δημαρχείο είναι το πιο εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο στη Σύρο. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ernst Ziller.

Η Βαπόρια είναι η πιο γραφική συνοικία της Ερμούπολης. Η περιοχή είναι στην πραγματικότητα ευθυγραμμισμένη με εντυπωσιακά βενετσιάνικα αρχοντικά που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η Άνω Σύρος είναι μια όμορφη πλατεία που χτίστηκε στις πλαγιές του λόφου πάνω από την Ερμούπολη. Αυτή η παραδοσιακή συνοικία έχει καθολική εκκλησία στο ψηλότερο σημείο.

Ο Γαλησσάς είναι μια πανέμορφη και οργανωμένη παραλία, παρατάσσουσα με άνετα καταλύματα, ψαροταβέρνες και κάποια κέντρα θαλάσσιων σπορ.

Ο Μέγας Γιαλός είναι μια όμορφη και ήσυχη παραλία στο νησί. Έχει κάποια καταλύματα για να μείνει και υπέροχες ψαροταβέρνες κατά μήκος της ακτής.